Csak színház és más semmi

Dramedy / 2016-2020

Rendező: Nagypál Orsi, Miklauzic Bence

Tóth János: Mucsi Zoltán Molnár Balázs: Csémy Balázs Valika: Bozó Andrea János anyja: Csoma Judit Böcskei Richárd: Kőszegi Ákos Dr. Angyal: Szabó Simon Kiss Pál: László G. Attila Szilvi: Rujder Vivien Reman: Adilov Alim Léna: Jordán Adél Máté: Rubóczki Márkó Csenge: Szilágyi Csenge Pultos Gyuszi: Pásztor Pál Szilvike: Sodró Eliza Malacos tulaja: Sarkadi Kiss János Zsombor: Molnár Áron Jánosék új szomszédja: Gáspár Sándor László: Egger Géza Blanka: Zsigmond Emőke

Forgatókönyvíró: Divinyi Réka, Goda Krisztina Zeneszerző: Balázs Ádám Operatőr: Babos Tamás, Gibárti Viktor Vágó: Mezei Áron

Első évad


A sorozat a színház világába kalauzolja el a nézőket. Három szatirikus hangvételű történetszál bonyolódik párhuzamosan, amelyek alkalmanként összefonódnak. A történet kereteit egy színházi bemutató adja, az olvasópróbától a premierig. A szereplők az előadásban dolgozó színészek, illetve színházi szakemberek. Fő helyszíneink is mind a színházhoz kötődnek, színpad, öltözők, kelléktár, irodák, büfé csak néhány külsőt és nem közvetlenül a színházhoz kapcsolódó helyszínt használunk.

Második évad


A színház minden eddiginél nagyobb anyagi gondokkal küzd, Dénes attól fél, ha nem talál sürgősen egy támogatót, az éved végére csődbe mennek. Bár Dénes szeretné házasságát rendbe hozni, valódi megbánás még sincs benne. Petra sértett és nem kér Dénesből. Úgy érzi, ha már hirtelen független lett, bepótolja azokat az éveket, amiket Dénes mellett kihagyott, de valahogy mégis keserű szájízzel kezd el randizgatni.
A siker érdekében Dénes elveszi Barnától a Lakásfoglalók rendezését, és Mátét a producer fiatal unokaöccsét bízza meg vele.

Harmadik évad


Miklós átvette a színház irányítását, és bejelenti, hogy új művészeti vezetőt hoz. Dénest lefokozza, ideiglenesen maradhat helyettes, de csak amíg nem találnak a helyére mást. Hamarosan megérkezik az új művészeti vezető, aki nem más, mint Erzsébet.
Megszületik Alinda és Barna kisbababája. Mindketten kimerültek, hetek óta nem alszanak rendesen. Alinda szeretne továbbra is játszani a színházban, azonban ezt Barna ellenzi, úgy gondolja, Alinda nem tudna elég időt fordítani a kisfiukra. Ezt konfliktust fokozza Barna édesanyja Cili, aki folyamatosan Alinda ellen hangolja a fiát.
Petra azzal a szándékkal tér haza Amerikából, hogy rendbe hozza a kapcsolatukat Dénessel. Dénes azonban furcsán viselkedik, titkolózik, gyenge ürügyekkel kivonja magát a közös programok alól. A színházban elkezd terjedni egy pletyka Dénesről és az új koreográfusról, Samuról, amiért feltűnően közeli viszonyban állnak egymással. Dénes nem bízik Miklósban, megbízza Esztit, hogy nyomozzon utána, aki hamarosan terhelő bizonyítékokra is bukkan.

Negyedik évad


A Csak színház és más semmi negyedik évadában új kihívás elé néz a színház társulata. A Komédiás Színház immár magánkézbe került. Dénes (Szervét Tibor) úgy dönt, felújíttatja az épületet, ezért a munkálatok elvégzése alatt a társulatnak egy új helyre kell költöznie.
A Komédiás új bemutatójára készül, a Napfény hotel című zenés darabra, aminek a főszerepére felkérnek egy ismert, fiatal popsztárt, Kozma Alexet (Ember Márk). A női főszerepre visszahívják Lilit (Mikecz Estilla), aki hamarosan összetűzésbe kerül a nagyképű celebbel. Lili helyzetét tovább bonyolítja, hogy a darabot Máté (Klem Viktor) rendezi, akivel idő közben szakítottak.
Petra (Szávai Viktória) regényírói babérokra tör, egy dokumentum regényen dolgozik a Komédiás életéről, ami számtalan titkot és kínos történetet tartalmaz. Mivel a regény miatt elhanyagolja a színházi munkáját, Dénes alkalmaz egy lelkes dramaturg gyakornokot, Kingát (Mentes Julcsi), hogy segítsen Petrának.
A színház felvételt hirdet új színésznői posztra. A válogatáson két lány is hasonlóan tehetségesnek bizonyul, így Rebekának (Tóth Eszter) és Tinának (Réti Nóra) bizonyítania kell, aki tehetségesebb, állandó szerződést kap a színházban. A két lány között kíméletlen versengés veszi kezdetét.

Munkáink

Mozi - Sorozat - TV filmek