A helység kalapácsa című tévéfilm díszbemutatója

Bemutattuk A helység kalapácsa c. filmünket a Corvin moziban, amelyet a Duna Televízión nézhettek meg január 22-én vasárnap este 20:30-kor!

Az MTVA megrendelésére és finanszírozásában, a Megafilm Service gyártásában készült, A helység kalapácsa című tévéfilm Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült vígeposz-paródia. Különlegessége, hogy a korszakalkotó mű eredeti szövegét hallhatjuk a filmben, ám a XIX. század helyett egy elemelt, mai modern westernt láthatnak a nézők.
Szereplők:
Zayzon Zsolt, Pindroch Csaba, Cserna Antal, Szervét Tibor, Györgyi Anna, Nagy Viktor, Hunyadkürti István, Ember Márk, Gubás Gabi, Domokos László, Tamási Zoltán, Márfi Márk, Kolnai Kovács Gergely
Alkotók:
Producer: Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor, Rendező: Dombrovszky Linda, Forgatókönyvíró: Somogyi György, Operatőr: Hartung Dávid, Vágó: Pap Levente, Zeneszerző: Bolcsó Bálint, Dalszerző: Ferenczi György, Látványtervező: Valcz Gábor, Jelmeztervező: Donkó László
MESÉLŐ – Zayzon Zsolt
A messziről jött vadnyugati mindentudó idegen, aki végigkalauzol bennünket, nézőket a történeten.

FEJENAGY – Pindroch Csaba
A helység kalapácsa, erős alkatú férfi, igazi macsó, akinek az esze ugyan kissé lassan forog, de ha elhatároz valamit, akkor a falon is átmegy és véghez viszi.

KÁNTOR – Cserna Antal
Lágyszívű, gyáva, könnyen befolyásolható karakter, aki halálosan szerelmes Szemérmetes Erzsókba.

HARANGLÁB – Szervét Tibor
A fondor lelkületű egyházfi ravasz, ármánykodó alak, aki régóta gyűlöli Fejenagyot, és az ő terve az egész konfliktus magja.

SZEMÉRMETES ERZSÓK – Györgyi Anna
A falu egyetlen kocsmájának tulajdonosa, aki imádja, ha a vendegek udvarolnak neki, még akkor is, ha ezzel féltékennyé teszi szerelmét, Fejenagyot.

BAGARJA URAM – Nagy Viktor
A béke barátja békés, jóravaló ember, aki, ahogy kitör a verekedés a kocsmában, egyből rohan a Bíróhoz segítségért.

BÍRÓ – Hunyadkürti István
A halk szavú bölcs aggastyán, a helység elöljárója, akit a legnagyobb tisztelet övez, mintha ő lenne mindenki Keresztapája.

CSEPÜ PALKÓ – Ember Márk
A tiszteletes két pej csikajának jókedvű abrakolója egy vagány cowboy, akiért odáig vannak a helyi lányok, és Fejenagy nagy tisztelője.

MÁRTA – Gubás Gabi
A kántor amazontermészetű felesége, olyan félelmetes nő, akitől mindenki retteg, és akivel szemben senki nem áll meg, ha vétkezik.

Munkáink

Mozi - Sorozat - TV filmek