5+1 titkos infó Az énekesnő című film kulisszái mögül

Az Astroria halljában, egy pontosan ugyanolyan pódiumon énekli Az énekesnő című film főszereplője, Vali, a Rejtélyt című dalt, amilyenen annak idején Kovács Erzsi lépett fel kezdő énekesnőként, amikor a fiatal Cziffra György kísérte őt zongorán. Íme, 5+1 titok Vitézy László legújabb rendezése, a Megafilm gyártásában készült Az énekesnő című film kulisszái mögül. A premiervetítés március 25 – én, 20:45-től lesz a Dunán.
1. A történet Szűcs Sándor és Kovács Erzsi tragikus szerelmének állít emléket, bár nem életrajzi film, hiszen rengeteg fikciós szál fut benne,
2. Az Astoriában zajló jelenetek felvételei előtt a rendező, Vitézy László is a dobok mögé ült, sőt, a Rejtély című dalból el is énekelt egy részletet, hogy kipróbálja a mikrofont.
3. A férfi főszereplő, Herczegh Péter családjában is nyomot a kommunista diktatúra hatalmi gépezete: „Nagypapám féltestvérét kivégezték az »50-es években” - árulta el a színész a forgatás alatt.
4. Bánovits Vivianne, a női főszereplő is családi élményekből merített, hogy bele tudja képzelni magát a korszak embertelenségébe. A színésznő nagymamája táncosnő volt az »50-es években. „Mindig azt a szófordulatot használta, amikor mesélt erről az időszakról, hogy „el sem tudod képzelni, milyen volt...” - mesélte a színésznő.
5. Az Astoria halljában forgatták a film nyitó- és zárójelenetét is, amit pontosan úgy rendeztek be, amilyen az »50-es években volt, amikor Kovács Erzsi is az ismert budapesti szórakozóhelyeken énekelt.
+1 A korhű sminkekre nagy gondot fordítottak a sminkesek, Bánovits Vivianne kifejezetten megkedvelte a tusvonallal rajzolt „cicaszemet”. Herczegh Péternek viszont „meggyűlt a baja” a rúzzsal, ugyanis a forgatás során, a 4 csókjelenet után mindig le kellett állni, amíg a „maszkosztály” letörölte a Vivianne szájáról rákenődött vörös rúzst, és csak ezután lehetett folytatni a felvételt.
A Megafilm produkciójának, Az énekesnő című filmnek két főszereplője
Bánovits Vivianne és Herczegh Péter.
További főbb szerepekben többek között Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba látható.
A rendező Vitézy László,
a filmet a Helmeczy Dorottya - Kálomista Gábor producerpáros jegyzi.

Munkáink

Mozi - Sorozat - TV filmek