Húzz bele! Finisel a „MEGAYOUTH” forgatókönyvírói pályázat

A Megafilm leforgatja a legjobb sorozatötletet
Sorra érkeznek a forgatókönyv ötletek a Megafilmhez, hiszen javában zajlik a „MEGAYOUTH” forgatókönyvírói pályázat. A legjobbat garantáltan megvalósítja a Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor producerpáros és csapata. Az első körben továbbjutott szinopszisok írói személyes mentori támogatást kapnak. Olyan neves szakemberek segítségével írhatják meg a teljes forgatókönyvet, akik a filmes szakma elismert klasszisai és számos nagysikerű filmet tudhatnak már maguk mögött.
És hogy milyen a jó szinopszis? Helmeczy Dorottya szerint: Ha van egy olyan sztorid, amit összesen pár mondatban is meg tudsz fogalmazni, hogy miről szól, kiknek szól, kikről szól, miért lehet fontos mások számára is, hogy az ötlet képernyőre kerüljön, és mit tesz hozzá a filmművészethez, amit korábban mások még nem tettek hozzá – akkor van meg az életképes filmötlet – mondta a Megafilm producere, aki vallja: A milliós nézettségű sikersorozatok is egy briliáns ötlettel kezdődtek.
A „MEGAYOUTH” pályázatra 6-10 részes, igaz történeten alapuló, televíziós mini-sorozat forgatókönyv alapötleteket vár a 25 éves Megafilm neves filmes szakemberekből álló szakmai zsűrije. A pályázat 2 fordulós, az első körben benyújtott legjobb szinopszisok alkotói vesznek részt a második körben, a treatment kidolgozásával.
A történet lehet fondorlatos, romantikus, katartikus vagy hétköznapi. A lényeg, hogy a sztori igaz történet alapú legyen, zene, bulvár, divat, ikonok, barátok, emberi kapcsolatok vagy akár bűnügyek témában. Bárki jelentkezhet, aki elmúlt már 16 éves, de még nem töltötte be a 26. életévét, és kipróbálná magát a filmes forgatókönyvírásban.

A felhívás YouTube linkje: https://youtu.be/6gf_rrpyOyo
A pályázatra itt lehet jelentkezni: https://megafilm.hu/megayouth

Munkáink

Mozi - Sorozat - TV filmek