A film

S.E.R.E.G

Győrbíró Zsolt alezredes egy új NATO-misszióban próbál helyrehozni egy régi hibát, miközben apaként és férjként is igyekszik helytállni. Helyzetét nem könnyíti meg régi csapattársa, Horváth Tibor ezredes, aki minden erejével - ha kell, akár megkérdőjelezhető eszközökkel is - arra játszik, hogy Zsoltot alkalmatlannak nyilvánítsák a misszió vezetésére. Az ifjabb Győrbíró, a renitens orvostanhallgató Marci életét is megváltoztatja az alapkiképzés, ahová robbanékony apja küldi büntetésből. A nem várt kaland azonban új embert farag a fiúból, akire nem csak egy új hivatás, hanem a szerelem is rátalál. Vajon hogyan áll össze a missziós csapat, kinek sikerül kijutni Irakba, mi történt a csapattársukkal a múltban, és sikerrel jár-e a „bosszúhadjáratban” a S.E.R.E.G. különleges katonai egysége?

S.E.R.E.G. hivatalos előzetese!

Alkotók

Producer: Kálomista Gábor, Helmeczy Dorottya Rendező: Dombrovszky Linda Operatőr: Hartung Dávid Forgatókönyvírók: Somogyi György, Bendi Balázs, Kovács Gergely Dramaturg: Kun-Béres Anikó Vágók: Rumbold László, Pap Levente Zeneszerző: Balogh Ferenc Jr. Látványtervező: Valcz Gábor Art director: Szöllősi Géza Jelmeztervező: Donkó László Katonai szakértő: Pálinkás Szilveszter Hang: Dévényi Tamás, Juhos Gábor

Szereplők

Sorozat egy lövészkatonáról, aki egy évekkel ezelőtt balul sikerült iraki misszió után irodai munkára kényszerült, de most új esélyt kap: újra terepre mehet. Helyzetét a link egyetemista fiával való rossz kapcsolata, valamint az őt alkalmatlannak tartó katonatársa is nehezíti, ám a végén sikeresen kiképez egy lövész szakaszt, akikkel ismét kimegy misszióba, és pontot tesz az öt évvel korábbi, kudarccal végződött küldetése végére.

SEREG

Győrbíró Zsolt, alezredes
Csórics Balázs

Petra férje, Marci édesapja. Tapasztalt, profi katona, céltudatos, lényegre törő, egyenes ember. Karizmatikus és magabiztos. Kiváló megfigyelő, jó emberismerő. Könnyen dühbe gurul, de már megtanulta, hogy ne másokon vezesse le az indulatait. Szerető férj és apa, de munkamániás, nehezen teremt egyensúlyt a családi élet és a katonai feladatok közt. Feleségével, Petrával az egyetlen komoly nézetkülönbség köztük a gyereknevelés: Zsolt nehezen találja a hangot álmodozó, szétszórt fiával, Marcival. Évekkel ezelőtt az íróasztal mellé kényszerült, miután egy iraki misszióban végzetes hibát követett el. Úgy érzi, most eljött az ideje, hogy bebizonyítsa, megtanulta a leckét, és többé nem hibázik.

Petra, Zsolt felesége, Marci édesanyja, gyermekorvos
Balla Eszter

Tapasztalt, profi katona, céltudatos, lényegre törő, egyenes ember. Karizmatikus és magabiztos. Kiváló megfigyelő, jó emberismerő. Könnyen dühbe gurul, de már megtanulta, hogy ne másokon vezesse le az indulatait. Szerető férj és apa, de munkamániás, nehezen teremt egyensúlyt a családi élet és a katonai feladatok közt. Feleségével, Petrával az egyetlen komoly nézetkülönbség köztük a gyereknevelés: Zsolt nehezen találja a hangot álmodozó, szétszórt fiával, Marcival. Évekkel ezelőtt az íróasztal mellé kényszerült, miután egy iraki misszióban végzetes hibát követett el. Úgy érzi, most eljött az ideje, hogy bebizonyítsa, megtanulta a leckét, és többé nem hibázik.

Győrbíró Marci - Zsolt és Petra fia, orvostanhallgató
Séra Dániel

Szülei egyetlen gyermeke, édesanyja kissé elkényeztette. Álmodozó, szétszórt, rendetlen. Mindig nagy lelkesedéssel veti bele magát a következő nagy ötletbe, aztán az első nehézségnél gyorsan feladja. Van humora, vág az esze, tudna tanulni, ha akarna, de még nem találta meg, mi az, ami igazán érdekli, amiért erőfeszítéseket tenne. Könnyen befolyásolható – a legjobb barátja, Jocó viszi is minden hülyeségbe, aztán ha gond van, Marci kidumálja magukat belőle. Valahol irigyli Jocó végtelen szabadságát, hogy a szülei nem irányítják, és nem szorítják keretek közé.

Horváth Tibor ezredes
Kamarás Iván

Konok, kemény katona, elkötelezett és céltudatos: a parancs számára szent. A hagyományok őrzője, a rend és a családi értékek képviselője. Haragtartó, nehezen lendül túl azon, ha valaki hibázik, ugyanakkor bajban a legmegbízhatóbb segítő, akire mindig lehet számítani. Van humora, önmagán is tud nevetni, ha úgy alakul a helyzet, de ritkán engedi el magát. Mivel minden emberétől ugyanazt a munkamorált és megbízhatóságot várja el, mint saját magától, a körülötte lévőknek nincs könnyű dolguk vele.

Vass Edit, főtörzsőrmester
Györgyi Anna

Gyakorlatias és fáradhatatlan. Édesapja vezérkari tábornok volt, családja több felmenőig visszatekintve katonacsalád. Boldogan vállalja a felelősséget, büszke a munkájára: amit ő elvállalt, azt határidőre, színes táblázatba rendszerezve, pontosan kiszámolva rakja le az asztalra. A magánéletében azt vallja, hogy jobb egyedül lenni, mint rossz társaságban. Nem talált olyan férfit, akivel szívesen leélné az életét, kompromisszumos megoldásba pedig nem hajlandó belemenni. Marcit kedveli, anyáskodik is felette, próbálja a háttérben elsimítani a konfliktusokat. Valahol mélyen szomorkás, magányos nő, családja a katonaság, otthona a laktanya. Mivel mindenkivel törődik, mindenkiről tud mindent.

Galambos Csenge, hadnagy
Gál Réka Ágota

Komoly, önzetlen, segítőkész. Szereti hasznosnak érezni magát. Lelkiismeretes, hűséges, mindig lehet rá számítani, de nagyon érzékeny, amit minden erejével titkolni próbál. Emiatt könnyen megbántódik, és olyankor nehéz kiszedni belőle, mi baja. Az őszinteséget azonban mindenek felett értékeli.

Dandártábornok
Takátsy Péter

Emberséges vezető, nagyvonalú, intelligens. Az általa vezetett laktanya jó híre mindenek felett áll, nem tűri a szabálytalanságot. Meghallgatja a feleket, vitás kérdésekben igyekszik igazságosan dönteni. Kétes helyzetekben a megérzésére hallgat, sziklaszilárdan hisz benne, hogy csak az lehet jó katona, akinek jó a hatodik érzéke.

S.E.R.E.G

Képek

STAND és WERK képek

SEREG SEREG SEREG SEREG SEREG SEREG
SEREG SEREG SEREG SEREG SEREG SEREG
SEREG SEREG SEREG SEREG SEREG SEREG
SEREG

Videók