Cella - letöltendő élet

Krimi, Bűnügyi, Dráma / 8 epizód 42 perc/epizód

Rendező: Csillag Mano

ALKOTÓK
Operatőr: Maly Róbert, Forgatókönyv: Horváth András Dezső, Vörös András, Várkonyi Zoltán, Veres Attila, Zeneszerző: Moldvai Márk, Vágó: Poós A. Márton, Látványtervező: Valcz Gábor, Jelmeztervező: Breckl János, Hangmérnők: Jancsik Csaba

SZEREPLŐK
Szabó Simon, Farkas Franciska, Szamosi Zsófia, Nagpál Gábor, Schmidt Sára, Réti Adrienn, Jankovics Péter, Rátóti Zoltán, Járó Zsuzsa, Balázs Andrea, Krisztik Csaba, Jászberényi Gábor

Szinopszis


A sorozat epizódjai különböző jelentős korszakokban játszódnak és különálló drámákat dolgoznak fel, melyeknek egyetlen közös pontja az a Cella, amely 200 éve őrzi ezeket az emlékeket.

1849

Az 1848-as szabadságharc idején két testvér az osztrákok fogságába esik. Kínvallatások kezdődnek egy titkos lőporraktár ügyében, ám a testvéreket nem lehet megtörni. Azonban minden megváltozik, amikor a császárpártiak a két fiú legkisebb öccsét is elfogják, és fény derül a család múltjában rejlő sötét titkokra.

1944

1944 tavaszán, a német megszállás idején egy fiatal cselédlányt bolti lopásért börtönbe zárnak. A börtönt egy élveteg nyilas tiszt vezeti, aki szexuális ellenszolgáltatás fejében szabadságot ígér a cselédlánynak. A parancsnok azonban gyanakodni kezd, hogy a lány nem az, akinek mondja magát, és valójában szökésre készül az egyik börtönőrrel.

1959

Az 1956-os forradalomban után koncepciós perben elítélt Vértesi Kálmán mérnök felmentést kap a halálos ítélet alól, annak fejében, hogy szaktudását az őt bebörtönző hatalom szolgálatába állítja. Vajon hogy tud a lelkiismerete ezzel a helyzettel megbirkózni?

1990

A 90-es évek elején, Milán, a fiatal, nagyra törő bűnöző rövid időre rács mögé kerül, ahol az olajmaffia tagjaként eleinte nincs mitől tartania. Azonban amikor a maffián belüli harcokban pártfogóját, az apjaként tisztelt maffiafőnököt az autójával együtt felrobbantják, Milán élete a is veszélybe kerül – ő azonban nem adja fel.

1992

A halálbüntetés eltörlésével Zsuzsa új esélyt kap rá, hogy egy börtönpszichológusnak meséljen a gyilkosságról, amelyért halálra ítélték, ám a beszélgetések során meglepő titokra derül fény.

2010

Patrik egy diszkóbaleset után meggyőzi barátját, Ivánt, hogy pénzért cserébe menjen helyette börtönbe, ám az előzetes letartóztatás során szembesül egy múltbeli bűncselekménnyel, mely felébreszti lelkiismeretét.

2020

Eszter egy szörnyű gyilkosság miatt kerül börtönbe, ám ahogy a cellatársai megismerik történetét, kiderül, hogy a bűncselekmény az áldozatnak a megváltást hozta el.

2050

A születésétől fogva elszigetelten élő, gépekkel szocializálódott fiatal felnőtt fiú élete gyökeresen megváltozik, amikor két hozzá hasonló ismeretlennel együtt a külvilág is betör hozzá, és fel kell ismernie, hogy a világ egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelte. A magány és a múlt egyaránt bebörtönözhet, akár úgy, hogy észre sem veszed.

Munkáink

Mozi - Sorozat - TV filmek