Cella - letöltendő élet

Krimi, Bűnügyi, Dráma / 8 epizód 42 perc/epizód

Rendező: Csillag Mano

ALKOTÓK
Operatőr: Maly Róbert, Forgatókönyv: Horváth András Dezső, Vörös András, Várkonyi Zoltán, Veres Attila, Zeneszerző: Moldvai Márk, Vágó: Poós A. Márton, Látványtervező: Valcz Gábor, Jelmeztervező: Breckl János, Hangmérnők: Jancsik Csaba

SZEREPLŐK
Szabó Simon, Farkas Franciska, Szamosi Zsófia, Nagpál Gábor, Schmidt Sára, Réti Adrienn, Jankovics Péter, Rátóti Zoltán, Járó Zsuzsa, Balázs Andrea, Krisztik Csaba, Jászberényi Gábor

Szinopszis


A sorozat epizódjai különböző jelentős korszakokban játszódnak és különálló drámákat dolgoznak fel, melyeknek egyetlen közös pontja az a Cella, amely 200 éve őrzi ezeket az emlékeket.

EP01 // 1959

Az 1956-os forradalomban után koncepciós perben elítélt Vértesi Kálmán mérnök felmentést kap a halálos ítélet alól, annak fejében, hogy szaktudását az őt bebörtönző hatalom szolgálatába állítja. Vajon hogy tud a lelkiismerete ezzel a helyzettel megbirkózni?

EP02 // 2020

A beteg lányát egyedül nevelő Esztert, gyilkosság miatt ítélték el. Cellatársai nem nézik jó szemmel az idegeneket. A kitaszítottság egyenes gyűlöletbe csap át, amikor kiderül róla, hogy a gyilkosságot egy gyermek ellen követte el. A börtön szabályainak megfelelően az elítéltek úgy döntenek, hogy a rácsok mögött meg kell halnia.

EP03 // 1944

1944 telén, a német megszállás idején egy fiatal cselédlányt bolti lopásért börtönbe zárnak. A börtönt egy élveteg nyilas tiszt vezeti, aki szexuális ellenszolgáltatás fejében szabadságot ígér a cselédlánynak. A parancsnok azonban gyanakodni kezd, hogy a lány nem az, akinek mondja magát, és valójában szökésre készül az egyik börtönőrrel.

EP04 // 1992

A 90-es évek elején, Milán, a fiatal, nagyra törő bűnöző rövid időre rács mögé kerül, ahol az olajmaffia tagjaként eleinte nincs mitől tartania. Azonban amikor a maffián belüli harcokban pártfogóját, az apjaként tisztelt maffiafőnököt az autójával együtt felrobbantják, Milán élete a is veszélybe kerül – ő azonban nem adja fel.

EP05 // 2010

Patrik egy diszkóbaleset után meggyőzi barátját, Ivánt, hogy pénzért cserébe menjen helyette börtönbe, ám az előzetes letartóztatás során szembesül egy múltbeli bűncselekménnyel, mely felébreszti lelkiismeretét.

EP06 // 1990

A halálbüntetés eltörlésével Zsuzsa új esélyt kap rá, hogy egy börtönpszichológusnak meséljen a gyilkosságról, amelyért halálra ítélték, ám a beszélgetések során meglepő titokra derül fény.

EP07 // 1849

Az 1848-as szabadságharc idején két testvér az osztrákok fogságába esik. Kínvallatások kezdődnek egy titkos lőporraktár ügyében, ám a testvéreket nem lehet megtörni. Azonban minden megváltozik, amikor a császárpártiak a két fiú legkisebb öccsét is elfogják, és fény derül a család múltjában rejlő sötét titkokra.

EP08 // 2050

A születésétől fogva elszigetelten élő, gépekkel szocializálódott fiatal felnőtt fiú élete gyökeresen megváltozik, amikor két hozzá hasonló ismeretlennel együtt a külvilág is betör hozzá, és fel kell ismernie, hogy a világ egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelte. A magány és a múlt egyaránt bebörtönözhet, akár úgy, hogy észre sem veszed.

Munkáink

Mozi - Sorozat - TV filmek