Egynyári kaland

Dramedy / 2016-2020

Rendezők: Zomborácz Virág, Akar PéterForgatókönyvíró: Zomborácz Virág, Zeneszerző: Balázs Ádám, Dorogi Péter Operatőr: Somogyvári Gergő, Bántó Csaba Vágó: Csillag Mano, Poós A. Márton

Első évad


A vígjátéksorozat hat frissen érettségizett fiatal, három fiú (Péter, Bence, Gábor) és három lány (Zsófi, Dóra, Fanni) nyári, balatoni kalandjait követi nyomon. Miközben az epizódok a nyár gondtalanságának, az önfeledt szórakozásnak, a fiatalság örömének üzenetét közvetítik, a korosztály számára fontos témákat is kimerítően tárgyalnak. Ilyen kérdéskör a munka- és hivatáskeresés, a szexualitás, a hűség és promiszkuitás, a nemi szerepek, a halál és elengedés témaköre, amik mind fontos állomásait jelentik az epizodikus felnövés-történetnek. Az említett témák egyben azt is garantálják, hogy a sorozat széles amplitúdóval működjön: ne csak nevettessen, de időnként könnyeket is csaljon a nézők szemébe.
Szereplők: Vecsei Miklós, Rubórczji Márkó, Héricz Patrik, Schmidt Sára, Dobos Evelin, Döbrösi Laura

Második évad


A második évad története ott folytatódik, ahol az első befejeződött – egy év elteltével. A fiatalok most már elsőéves egyetemistaként térnek vissza Balatonfüredre: Zsófi (Schmidt Sára) és Bence (Rubóczki Márkó) párként, Dóra (Dobos Evelin) és Gábor (Héricz Patrik) pedig barátokként. Négyesük a szerelmi csalódás miatt hazaköltöző Levivel (Király Dániel), és húgával, a különcködő Lucával (Walters Lili) egészül ki. A romantikus szálak mellett ismét megjelennek a családi kapcsolatok, és természetesen a humor is fontos eleme marad a sorozatnak. A főbb szerepekben az első évadból jól ismert arcok: Schmidt Sára, Rubóczki Márkó, Dobos Evelin, Héricz Patrik és Szerednyei Béla mellett, új karakterek: Király Dániel, Walters Lili, Dobó Kata, Bányai Miklós és Gyabronka József is helyet kaptak, és visszatérő szereplőként Vecsei H. Miklós is látható lesz.

Harmadik évad


A harmadik évad története ott folytatódik, ahol a második elkezdődött – egy év elteltével. Az egyetemi vizsgaidőszaknak vége, megkezdődött a szünidő, amit ki-ki vérmérséklete vagy anyagi szükséglete szerint munkával vagy bulizással, csajozással-pasizással tölt. A történet fő helyszíne ezúttal nem a Balaton környéke, hanem a főváros lesz – balatoni epizódokkal tarkítva. A felhőtlen nyaralás, lángosozás, pancsolás helyett a sorozat most azt az érzést mutatja meg, hogy milyen a nyári szünetet a reménytelenül forró Budapesten tölteni. A második évad hat főszereplője közül négy visszatér: ZSÓFI és BENCE a szakításuk után külön életet élnek, ám útjaik minduntalan keresztezik egymást. A nézők izgulhatnak, hogy a páros annyi viszontagság után vajon újra egymásra talál-e. LEVI és Dóra az eltelt évben szakítottak: mint Levi keserűen megtapasztalhatta, a szerelem nem győz le minden akadályt, főleg, ha két ennyire különböző személyiségű emberről van szó. Ő a harmadik évadban próbálja magát túltenni a szerelmi csalódáson, miközben az életét nehezíti váratlanul beállító húga, a mindenlében kanál LUCA. Négyesüket két új karakter egészíti ki: Zsófi munkatársa, a szexi és vagány ENIKŐ, valamint Levi lakótársa, a nőkből kiábrándult ÁKOS.
Szereplők: Schmidt Sára, Piti Emőke, Király Dániel, Fehér Balázs Benő, Walters Lili, Rubóczki Márkó, Szalay Bence

Negyedik évad


A történet fő helyszíne ismét a Balaton, valamint a főváros lesz. A felhőtlen nyaralást követően a főszereplők visszatérnek a munkával és tanulással töltött hétköznapokba. Bence is kihívások elé néz, hajópincér szeretne lenni, amíg azonban nem kap állást egy hajón, egy Esély nevű étteremben dolgozik üzletvezetőként. Enikő állást kap egy feltörekvő művészeti galériában, minden idejét a munkával tölti, végre megtalálta álmai állását. A rengeteg elfoglaltság azonban Levivel való kapcsolatának rovására megy, főként miután megismeri a bohém művészt, Donátot. Levi csalódott, az Enikő okozta sebeket az előző évadban megismert Kökény társaságában igyekszik begyógyítani. Luca elkezdi a maga útját járni, a fotózásban találja meg önmagát, amihez segítséget nyújt neki az Enikőn keresztül megismert művész, Donát. Ákos próbál visszaférkőzni Luca bizalmába, azonban ezt nehezíti a körülmény, hogy felbukkan édesanyja, Szilvia, aki nem kevés bonyodalmat okoz Ákos életében. Szereplők: Schmidt Sára, Piti Emőke, Király Dániel, Fehér Balázs Benő, Walters Lili, Rubóczki Márkó, Szalay Bence

Munkáink

Mozi - Sorozat - TV filmek