Hacktion

sorozat (1-6 évad) / 2011-2013

Hacktion


Magyarországon a legnagyobb titokban megalakul az Infrastrukturális Védelmi Osztag a hackertámadások kivédésére. Az osztag egy szupertitkos kütyü megszerzéséért indul harcba, amely lebéníthatja a teljes számítógépes banki rendszert.

Rendező: Madarász Isti, Herczeg Attila, Deák Kristóf, Orosz Dénes Vágó: Roszik Gergely, Poós A. Márton Zeneszerző: Balázs Ádám Epizódíró: Horváth Áron, Baráth Katalin, Villányi Dániel Vezető író: Kovács M. András, Szabó Iván Operatőr: Gibárti Viktor, Babos Tamás Vezető rendező: Fonyó Gergely, Kovács M. András

Első évad


Szabó ezredes a bűnözőket és a saját titkosszolgálatát kijátszva magának akarja megszerezni a black boxnak hívott készüléket, ami képes lebénítani a világ összes elektronikus védelmi rendszerét. Hogy terve sikerüljön a parancsnoki tapasztalatokkal nem rendelkező Bettit állítja az IVO élére. Csakhogy a nő nem az, akinek látszik. Miután a kollégáival szövetkezve leleplezi Szabót, váratlanul eltűnik, később megrendezi a saját halálát, de közben a háttérből bonyolítja a szálakat. Az IVO irányítását Gréta veszi át, akinek nem csak az eltűnt készüléket kell megtalálnia, hanem a kollégái bizalmát is el kell nyernie. Eleinte mindkét feladat lehetetlennek látszik. Mindeközben a black box egy Deamonnak hívott zseniális hacker birtokába kerül; a készülék utána hajsza a különféle titkosszolgálatok harcát eredményezi és számtalan meglepetéssel, kiszámíthatatlan fordulattal szolgál.
Szereplők:Oroszlán Szonja, Hujber Ferenc, Dunai Tamás, Szente Vajk, Gubík Ági, Lukáts Andor, Czapkó Antal, Földes Eszter, Magyar Bálint, Mészáros Béla

Második évad


A black box-ügy után Grétának sikerült megszilárdítania pozícióját az IVO élén. A csoport új feladatot kap, egy brókerház zavaros ügyeit kell vizsgálnia, mikor az események váratlan fordulatot vesznek. Gréta és András olyan ellenféllel találják szembe magukat, aki nem válogat az eszközökben; csak hajszálon függ az IVO munkatársainak élete. Grétáék fokozatosan döbbennek rá, hogy a megoldás a múltban keresendő és több szállal kapcsolódik a black box-ügybe belebukott és azóta is börtönben lévő Szabó ezredeshez. A helyzet akkor válik igazán bonyolulttá, mikor újra felbukkan a hónapok óta halottnak hitt Betti, akiről az apja, és az internet királyáénak tartott Guru kivételével senki sem sejti, hogy az amerikai hírszerzésnek dolgozik. Betti már megint mindenkit az orránál fogva vezet a véres leszámolásig, mikor is számos titokra fény derül. De a vég egyáltalán nem megnyugtató.
Szereplők:Hujber Ferenc, Gubík Ági, Szente Vajk, Egri Bálint, Czapkó Antal, Kosik Anita, Magyar Bálint, Csizmadia Gergely, Dóczy Péter, Lajkó Bence

Harmadik évad


A Hacktion Újratöltve egy nyomozó-felderítő csapat, a Kiemelt Ügyek Osztálya munkáját követi, amely a korábban megismert Infrastruktúra Védelmi Osztag (IVO) mellett egy olyan bűnüldözési osztály, ami az informatikai csúcstechnológiát és a klasszikus nyomozási technikákat együtt alkalmazva deríti fel a bűneseteket. A csapat olyan ügyeket kap meg, amelyek kiemelt fontosságúak, megoldásukat gyorsan várják a felsőbb rendészeti vezetők. A bűnesetek mind kapcsolódnak az internethez, az informatikához, ugyanakkor a felderítésben, a konkrét nyomozásokban a "régi iskola" analóg módszereit is alkalmazzák.
Szereplők:Anger Zsolt, Gubík Ági, Egri Bálint, Tóth Eszter, Erdélyi Tímea, Klem Viktor, Gáspár Sándor, Hujber Ferenc, Holecskó Orsolya, Endrédy Gábor

Negyedik évad


A negyedik évad két fő magánéleti vonala Kornélt és Petrát, illetve Szondit, Grétát és az új szereplőt, Bauer Éva őrnagyot érintik. Az évad 4. részében Szondi egy ügy kapcsán ráébred, hogy talán neki kellene megtennie az első lépést Gréta felé, aki azonban eddigre épp eljut egy csókig Kornéllal. Miután Szondi rajtakapja őket, a mindhármuk számára kellemetlen helyzetet Gréta azzal oldja fel, hogy áthelyezteti magát a Budapesti Rendőrkapitányságra. Miután Hajnal tábornok is visszavonul, a KÜO vezetését teljes egészében Bauer Éva, a miskolci kapitányságról áthelyezett őrnagy veszi át. Kapcsolata Szondival kezdettől fogva ambivalens, mert együtt töltenek egy éjszakát még azelőtt, hogy Szondi tudná, későbbi felettesével szűrte össze a levet. Mindez persze csak része volt Éva tervének, aki ezzel a trükkel próbálta meg teljesen kiölni kettejük munkakapcsolatából a szexuális feszültséget.
Szereplők:Anger Zsolt, Kerekes Éva, Klem Viktor, Erdélyi Timea, Egri Bálint, Tóth Eszter

Ötödik évad


A Hacktion ötödik évadában a nyomozó csapat egy bizonyítékszakértővel, Hollósi Alexával (Borbély Alexandra) bővül, aki kicsit felkavarja a kedélyeket… Szondi (Anger Zsolt) számára nem könnyű az élet: miután megtudja, hogy ha nem vigyáz egészségére, még az alkalmasságin se jut át, diétázni kezd, így a zsíros hamburgereket felváltja a búzafűlé és a répaturmix! Fontos szerepet kap még Szondi és Emma (Holecskó Orsolya) érdekes viszonya, valamint Kornél (Klem Viktor) és Petra (Erdélyi Timea) kapcsolatának alakulása is. Szondi újra Hajnal tábornok felé tartozik majd elszámolással. Az izgalmas, fordulatos új történeteket továbbra is garantáltan színesítik majd komikus pillanatok.
Szereplők:Anger Zsolt, Klem Viktor, Borbély Alexandra, Erdélyi Timea, Egri Bálint, Gáspár Sándor, Kraszkó Zita

Hatodik évad


Magyarországon a legnagyobb titokban megalakul az Infrastrukturális Védelmi Osztag a hackertámadások kivédésére. Az osztag egy szupertitkos kütyü megszerzéséért indul harcba, amely lebéníthatja a teljes számítógépes banki rendszert.
Szereplők:Anger Zsolt, Jaskó Bálint, Borbély Alexandra, Egri Bálint, Erdélyi Timea, Klem Viktor, Gáspár Sándor

Munkáink

Mozi - Sorozat - TV filmek