MEGAFILM

Aktualitások

Hírek, cikkek, interjúk

Európa legjobb televíziós sorozatai között szerepelt a Cella - Letöltendő élet

Az idei PRIX EUROPA televíziós fikciós sorozatok és sorozatok kategóriájában jelölték a "Cella - Letöltendő élet" című, 8 külön epizódból álló mini-sorozatot. A Megafilm Service képviseletében az antológia sorozat egyik írója, Horváth András Dezső vett részt a berlini eseményen. Az Európai Műsorszórási Fesztivál Európa egyik legnagyobb filmes versenye a PRIX EUROPA, amelyen minden évben díjazzák a legjobb európai televíziós, rádiós és online produkciókat. A fesztivál héten számos kiemelt vetítést tartanak az érdeklődők, a televíziós műsorszolgáltatók, a médiaszakemberek és a filmes szakma számára.
CELLA

Katonai történetet forgat a Megafilm Service

"A védett létesítmény" munkacímen fejlesztette és készítette elő az elmúlt hónapok folyamán a Megafilm Service Kft. a következő televíziós sorozatát. A forgatás november közepén kezdődik, és jövő év áprilisáig tart. A színészek komoly katonai szakmai felkészítést kapnak a Magyar Honvédségtől, a szereplők között pedig az új arcok mellett régi ismerősök is lesznek.
Tovább

Tündérkert – WERK

A fordulatos 8 részes történelmi sorozat nem csupán egy férfias politikai dráma, hiszen megjelennek benne izgalmas női karakterek is, és velük együtt a szenvedély ezer színe. Garantálja a szerelmet, szenvedélyt, csatákat, hatalmi harcokat, árulást és hűséget egy viharvert történelmi időszakban.
Tündérkert

Forgatjuk a Majdnem menyasszony-t!

Romantikus játékfilm
A századfordulós viszonylatban igencsak eladósorban levő 24 éves Ábel Marika válaszút előtt áll. Házasodnia kell. 💍 Hősnőnk azonban nem könnyíti meg édesapja helyzetét, csak az igaz szerelemben hisz, nem létezik számára más lehetőség. A történetben száz és száz pletyka kel szárnyra, de csak a végén tudjuk meg, melyik az igaz, és ki az igazi.
Tovább

Tündérkert

8 epizódos romantikus történelmi kalandfilm

Magyarország harapófogóba került. A darabokra szakadt országot nyugatról a Habsburgok, keletről a törökök szorongatják. A két hatalmas birodalom közé ékelődött be a szabad magyarság utolsó bástyája: Erdély. De a békét Erdélyben is már csak hírből ismerik. Gyilkos harcok folynak a trónért, melyből végül a szemtelenül fiatal és vakmerő, nők által bálványozott Báthory Gábor kerül ki győztesen.
Tovább

Béke - a nemzetek felett

Dokumentumfilm-játékfilm
TV PREMIER - január 31-én, 20:48-tól a Duna Televízión!

Az első világháborút követően Magyarország komoly válsággal nézett szembe: már nem volt vezető nemzet az Osztrák-Magyar Monarchián belül, és lakosságát, területét, gazdaságát, illetve vezetését is súlyosan érintette a Nagy Háború. A nemzet fennmaradása úgy tűnt, hogy az Apponyi gróf vezette Békedelegáció sikerétől függ. A Film bemutatja a magyar békedelegáció küzdelmét egy arányos és tisztességes szerződés megkötéséért...
Tovább

A helység kalapácsa

Eposzparódia
TV PREMIER - Január 22. 20:30 Duna Televízió

„Szeretnek az istenek engem, Rémítő módra szeretnek: Megajándékoztanak ők Oly ritka tüdővel, Mely a csatavészek Világrendítő dúlakodásit Illendőn elkurjantani képes”
Petőfi Sándor: Helység kalapácsa
Tovább

Cella - letöltendő élet

Nyolc részes antológia sorozat


A sorozat epizódjai különböző jelentős korszakokban játszódnak és különálló drámákat dolgoznak fel, melyeknek egyetlen közös pontja az a Cella, amely 200 éve őrzi ezeket az emlékeket.
Tovább
Sajtónyilvános napot tartottunk Ráckeresztúron!
Újabb izgalmas pillanatok a Majdnem menyasszony forgatásáról! Sajtónyilvános napot tartottunk Ráckeresztúron, ahol az utolsó felvételnapunkba tekinthetett bele a sajtó. Ez a századelőn játszódó történet egyszerre lebilincselően drámai és szórakoztató. Nem csupán azt mutatja meg, hogy a vasút érkezése hogyan határozza meg a #Varjas falu életét, hanem Ábel Marika kusza szerelmi életébe is betekintést nyerhetsz. Ha kíváncsi vagy, hogyan zajlott a munka a Herczeg Ferenc A fehér páva című regényéből készült filmváltozat készítési közben, most itt az alkalom, hogy betekintést nyerj!
Cella - letöltendő élet
8 mini-krimi: bűnök, bűnösök és a bűnhődés
Vajon mi lenne, ha a falak mesélni tudnának? Ezzel a gondolattal játszik a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült Cella - Letöltendő élet című, 8 külön epizódból álló sorozat alkotói csapata. A Megafilm Service izgalmakban és meghökkentő történetekben bővelkedő heti krimisorozatának első része március 20-án látható a Dunán olyan színészekkel, mint Jászberényi Gábor, Járó Zsuzsa, Réti Adrienn, Szamosi Zsófia, Rátóti Zoltán, Trokán Péter és Balázs Andrea.
Tovább
Ilyen volt a 25 éves Megafilm 2022-es éve
Az idei évben is számos, a Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor producerpáros nevével fémjelzett film került közönség elé és nyert szakmai díjat, emellett pedig nyáron elkezdődött a Móricz Zsigmond Erdély – trilógiájából készült, 8 részes politikai – történelmi thriller forgatása is, amely december közepén fejeződött be, és jelen pillanatban javában zajlanak az utómunkák. Összegyűjtöttük az idén 25 éves Megafilm 2022-es évének 7+1 legfontosabb pillanatát.
Tovább

Munkáink

Mozi - Sorozat - TV filmek

Munkáink

Mozi - Sorozat - TV filmek